Jeśli tylko macie trochę więcej czasu rano, polecam przygotowanie takiego śniadania :) Składniki Ilość: 2 - 3 porcje 100 g kaszy jaglanej 500 ml mleka 2% 1 banan 1 brzoskwinia 1 jabłko 6 suszonych śliwek szczypta soli Do garnka dodać 400 ml mleka, kaszę jaglaną, szczyptę soli oraz banana pokrojonego na cienkie plasterki. 2 minuty przed końcem gotowania dodać pozostałe 100 ml mleka aby jaglanka zrobiła się bardziej mokra. Rozlać jaglankę do miseczek i przyozdobić pokrojonym w plastry jabłkiem i brzoskwinią oraz pokrojonymi na małe kawałki suszonymi śliwkami. Przygotowanie Kaszę jaglaną dokładnie kilka razy opłukać w misce pod bieżącą wodą, wylewając brudną wodę i nalewając znów czystej. Mimo że za oknem znowu grzeje słońce, to skusiłam się na takie ciepłe śniadanie.