Bez - Jajeczne Placuszki Z Jabłkiem

Iwona
Śniadania
04.01.2017 18:30
Bez - Jajeczne Placuszki Z Jabłkiem

Składniki na około 12 placuszków: - 1 szkl mąki + 3 łyżki aby nie było za rzadkie - 1 szkl mleka (250 ml ) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru - 1 łyżeczka cukru z wanilią - 1 łyżka soku z cytryny - 3 szczypty sody - 2-3 łyżeczki śmietany 12 % lub jogurtu naturalnego (można pominąć) - 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kawałeczki - olej do smażenia 1. Mąkę z proszkiem do pieczenia z mlekiem oraz cukrami - rozmieszamy trzepaczką (nie potrzeba używać miksera) dodajemy dodatkowe łyżki mąki aby ciasto nie było za rzadkie ani za gęste. Bez - Jajeczne Placuszki Z Jabłkiem Placuszki awaryjne gdy nie ma w domu jajek, chyba tak powinny się nazywać ;) Składniki na około 12 placuszków: 1. Mąkę z proszkiem do pieczenia z mlekiem oraz cukrami - rozmieszamy trzepaczką (nie potrzeba używać miksera) dodajemy dodatkowe łyżki mąki aby ciasto nie było za rzadkie ani za gęste. 3. Na rozgrzany olej, wykładamy po 1,5 łyżki ciasta i od razu na górę wciskamy w ciasto kawałeczki jabłka. 3. Na rozgrzany olej, wykładamy po 1,5 łyżki ciasta i od razu na górę wciskamy w ciasto kawałeczki jabłka. Czasami wystarczy 2 łyżki, a czasami trzeba dodać 3 łyżki mąki, wszystko będzie zależało od konsystencji ciasta. Czasami wystarczy 2 łyżki, a czasami trzeba dodać 3 łyżki mąki, wszystko będzie zależało od konsystencji ciasta. Smażymy z obu stron na rumiana na niewielkim gazie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/01/bez-jajeczne-placuszki-z-jabkiem.html