Pulpety rybne w zalewie octowej

Dominika
Boże Narodzenie
15.12.2016 19:31
Pulpety rybne w zalewie octowej

Pulpety rybne - 2 kg filetów z miruny - 1 bułka pszenna - 1 cebula - 4 jajka - 1 łyżka maggi - 3 łyżeczki przyprawa do ryby - 1 łyżeczka słodkiej papryki - bułka tarta do obtaczania ryb - olej do smażenia - sól, pieprz do smaku Zalewa octowa - 1 duża cebula - 2 szklanki octu 10% - 8 szklanek wody - 10 ziarenek ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 10 łyżeczek cukru - 1 płaska łyżeczka soli - 2 łyżeczki vegety Przygotowanie Bułkę podzielić na mniejsze kawałki i zalać gorącą wodą, tak by nią nasiąkła. Pulpety rybne w zalewie octowej Za 9 dni Święta, a ja jestem daleko w tyle z przygotowaniami! Dziś jednak dodaję pierwszy świąteczny przepis w tym roku, choć takie rybne pulpeciki można równie dobrze zrobić o każdej porze roku. Jak się domyślacie, gotowanie z babcią zawsze jest na oko, ale postarałam się mniej więcej zapisać proporcje składników i dziś Wam je podam. Następnie dodać pokrojoną w krążki, surową cebulę i gotować jeszcze 1 - 2 minuty. W domu nie ma żadnych dekoracji, nie mam menu wymyślonego, ani nie kupiłam prezentów dla bliskich. W maszynce zmielić podzielone na mniejsze kawałki ryby, cebulę oraz bułkę. Z tak przygotowanej masy formować nieduże pulpety i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej pulpety rybne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/pulpety-rybne-w-zalewie-octowej/