KARKÓWKA PO CYGAŃSKU

Magdalena
Obiad
05.03.2019 19:42
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU

Sos: 1 szklanka pomidorów krojonych z puszki 1/2 szklanki wody 2 łyżki ketchupu 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka cukru 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/4 łyżeczki papryki ostrej Wykonanie: Karkówkę myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem. Składniki: ok. 600-700 g karkówki 2 czerwone papryki 3 cebule 300 g pieczarek 4 ogórki kiszone sól, pieprz papryka słodka mielona papryka ostra czosnek granulowany 2-3 łyżki oleju mąka do oprószenia Karkówka pod pierzynką warzywną z cebuli, pieczarek, papryki oraz ogórków kiszonych, w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, pieczona w piekarniku. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 2 godz. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Jednak trzeba na nią trochę poczekać, bo dość długo pieczenie się w piekarniku. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki, które przekrawamy na pół. Kojarzyła mi się ona z tłustym i ciężkim jedzeniem, kupowanym głównie na grilla. Ogórki odsączamy z zalewy i kroimy w półplasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/karkowka-po-cygansku.html