składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1 łyżeczka sody ( ja daje proszek do pieczenia) 1 łyżeczka przyprawy do piernika (lub cynamonu) 3 łyżki kakao 4 czubate łyżki kwaskowego dżemu, ja dałam wiśniowy ( ok 1/2 słoiczka) do dekoracji: polewa czekoladowa posypka Delecta Decoradakolorowe mini piegi oraz Delecta Decorada posypka o smaku owocowym Do rondelka wlać 4 łyżki wody i zgotować, dodać 3 łyżki cukru pudru i wymieszać aby się rozpuścił. Następnie dodać mleko, olej, mąkę, proszek, kakao oraz przyprawę do piernika. Zestawić ognia i dodać 3 łyżki kakao. Następnie dodać 100 g pokrojonego zimnego masła, rozpuścić ale nie gotować. Do miski wbić jajka, dodać cukier i zmiksować.