Idealne do barszczyku chrupiące krokiety nadziane dużą ilością kiszonej kapusty i pieczarek 2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody niegazowanej 2 jajka 2 szklanki mąki 4 łyżki oleju 500 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 duża cebula sól i pieprz 3 jajka szczypta soli bułka tarta Kapustę gotujemy do miękkości, a pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody (można ją posiekać) i mieszamy z pieczarkami (w razie potrzeby farsz doprawiamy). Tak przygotowane naleśniki obtaczamy w rozmąconym jajku z odrobinką soli i w bułce tartej. Przy każdym nalewaniu ciasta na patelnie pamiętajmy, aby je zamieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je jak kopertę.