Kapusta z fasolą i grzybami

Iza
Boże Narodzenie
14.12.2016 18:45
Kapusta z fasolą i grzybami

Jaś - 2 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego - 250 g mrożonych grzybów - 1 łyżka masła klarowanego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 400 g kiszonej kapusty (może być z marchewką) - 1 łyżka domowej przyprawy uniwersalnej - sól - pieprz Fasolę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia na całą noc. Ciekawa bardzo jestem z jakimi dodatkami ją podajecie. |Kapusta z fasolą i grzybami| Jak ugotować kapustę z fasolą i grzybami? Smacznego: -) |Kapusta z fasolą i grzybami| |Kapusta z fasolą i grzybami| Na patelni rozgrzać część masła i zeszklić na nim cebulę, zdjąć z patelni i odstawić na bok. Najpopularniejsza jest chyba kapusta z grzybami, którą można także faszerować pierogi, albo paszteciki. Jeśli lubicie możecie zaciągnąć ją mąką rozmieszana z ½ szklanki wody, ale nie jest to konieczne. Dziś chcę Was przekonać do przygotowania kapusty z fasolą i grzybami. Kapustę zalać wodą i ugotować do miękkości z łyżką domowej vegety. A w Wielkopolsce tradycyjnie szykuje się ciupkę z grochem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2016/12/kapusta-z-fasola-i-grzybami.html