Pulpety z indyka w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Monika
Obiad
12.12.2016 23:37
Pulpety z indyka w sosie śmietanowo-pieczarkowym

składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka ( z udźca) 1 łyżka majeranku sól,pieprz 2 łyżki kaszy manny 2,5 szklanki wody 300 g pieczarek 4 łyżki śmietany 12 % 3 łyżki mąki pszennej Mięso mielone z indyka przełożyć do miski. Gdy pieczarki będą miękkie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i zagęścić sos. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie pęczak i pikle w musztardzie. Z mięsnej masy uformować pulpeciki i wrzucić na wrzątek. Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/11/pulpety-z-indyka-w-sosie-smietanowo.html

moniamieszaigotuje

Monika