Masełko smakowe

Monika
Śniadania
12.12.2016 23:40
Masełko smakowe

Uwielbiam kanapeczki z takim smakowym masełkiem i domowym chlebkiem i nic więcej mi nie potrzeba :) składniki: 400 g miękkiego domowego masła 3-4 listki bazylii 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 duży ząbek czosnku ewentualnie sól do smaku Wystarczy tylko je rozgrzać w temperaturze pokojowej aby zmiękło bo miękkie masło lepiej miesza się z dodatkami. Do zrobienia masełka smakowego używam świeżo zrobionego masła bo jest miękkie i nie muszę czekać aż po prostu się rozgrzeje i zmięknie. Do każdej części można też dodać jeszcze szczyptę soli jeśli chcemy masełko bardziej słone. Uformować w osełkę lub dowolny kształt i odstawić do lodówki na kika godzin aby masełko przeszło smakiem. Oczywiście można też wykorzystać masło, które zrobiliśmy wcześniej lub masło kupne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/11/maseko-smakowe.html