Lekka galaretka drobiowo-warzywna

Anna
Przekąski
10.12.2016 20:36
Lekka galaretka drobiowo-warzywna

Galaretka drobiowa: 1l rosołu z kurczaka zestaw gotowanych warzyw z tego rosołu (u mnie marchewka, seler, pasternak) garść mrożonego zielonego groszku 1/2 puszki kukurydzy 1 niewielki por 2 jajka mięso z jednego drobiowego udka pęczek zielonej pietruszki lub innej zieleniny (miałam seler) kilka grzybków z octu ogóreczki z octu 6 łyżeczek żelatyny (lub zgodnie z przepisem na opakowaniu) sól, pieprz, mieszanka suszonej zieleniny (por, seler, pietruszka, lubczyk, ogórecznik) Wykonanie: Nawet ją rozumiem, bo doskonale wiem, że w tym co kupujemy jako kurczaki jest więcej chemii niż w naszych kosmetykach. Rosół doprawiamy sola, pieprzem i zieleniną (trzeba pamiętać, żeby baza galaretki była przesolona, bo po stężeniu odczuwanie przypraw jest mniej intensywne), rozpuszczamy żelatynę. W salaterkach układamy po plasterku jajka, listku pietruszki lub selera i grzybku. Galaretka, w której więcej jest warzyw niż mięsa może być. Podajemy z posiekanymi grzybkami, cytrynką lub octem jabłkowym. Smacznego! - Promocja na udka z kurczaka?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2016/11/galaretka-drobiowa-z-warzywami.html