Składniki na 3 porcje : Słoik malin w miodzie butelka 0,7l wytrawnego czerwonego wina 3 kawałki kory cynamonowej kilka plasterków imbiru pomarańcza kilka gwiazdek anyżu kilka goździków Wykonanie: pomarańczę parzymy i szczotkujemy, kroimy w plastry. Na święta zaplanowałam wersję de luxe, korzystając z wygranej w konkursie: słoiczka malin w miodzie firmy Be Harmony . Do wysokich grubych szklanek ( u mnie świetnie sprawdzają się szklanki do latte) wkładamy po kawałku kory i plasterku pomarańczy, łyżeczce malin, wlewamy wino z korzeniami. Chyba mogę powiedzieć, że zimowa aura wymusiła na mnie opracowanie niezliczonej ilości aromatycznych napojów, często z dodatkowymi procentami. W ofercie ma owoce i warzywa w miodzie, batony owocowe, herbatę, płatki i domowe przetwory. Do litrowego garnka wlewamy wino, dodajemy pozostałe składniki (pozostawiając 3 plasterki pomarańczy i kilka malin do dekoracji). Stary kaflowy piec z ogniem buzującym pod blachą aż prosi, by przygotowywać na nim zimowe eliksiry.