A'la pilaw z komosy ryżowej i soczewicą z sosem balsamicznym

Martyna
Obiad
10.12.2016 18:57
A'la pilaw z komosy ryżowej i soczewicą z sosem balsamicznym

Składniki: – 150g komosy ryżowej – 150g soczewicy czerwonej – 70g nerkowców – 2 czerwone papryki – 40g rodzynek – 40ml soku z cytryny – 2 łyżki sosu sojowego – 1 łyżeczka octu jabłkowego – 1 łyżeczka cebulki granulowanej – 2 ząbki czosnku *opcjonalnie: sos balsamiczny (1 łyżka octu balsamicznego+ 3 łyżki oliwy+ 1 łyżeczka miodu/syropu klonowego+ sól, pieprz – mieszamy) Warto włączyć ją do swojej diety, czy to w wersji na słodko, czy na słono, gdyż jest świetnym źródłem białka, kwasów tłuszczowych nienasyconych, witamin i minerałów, głównie magnezu. Orzechy nerkowca prażymy chwilę na suchej patelni (uważając, by ich nie przypalić) i siekamy na kawałeczki, 20g nerkowców odkładamy do dekoracji. Tym razem chciałabym zaproponować wam a’la pilaw z komosy ryżowej i soczewicy, który może być świetną przekąską do pracy lub szkoły, czy jako dodatek do obiadu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/ala-pilaw-komosy-ryzowej-soczewicy/