Karp w panierce piernikowej z sosem maślano-piwnym

Iza
Obiad
10.12.2016 18:56
Karp w panierce piernikowej  z sosem maślano-piwnym

W tym roku zostałam zaproszona do testowania sprzętu marki Ambition i stało się to pretekstem do przygotowania pysznego karpia w piernikowej panierce z sosem maślano-piwnym. Teraz karpia jadamy najczęściej smażonego po prostu w panierce z bułki tartej, ale także w migdałach albo w słoneczniku. Garnek ma grube dno więc poradził sobie z topieniem cukru na karmel, równomiernie go zrumienił i nie przypalił. Garnek wykonany jest z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, która jest odporna na działanie kwasów, zasad i wysokich temperatur. W garnku z pokrywką do odcedzania z linii Selection, przygotowałam sos maślano-piwny. W zeszłym roku na nowo odkrytym przepisem był karp z sosem piernikowym. Poradził sobie bez problemu z karpiem, którego podzieliłam na dzwonka. Poradził sobie bez problemu z karpiem, którego podzieliłam na dzwonka. W sklepie Dajar do 31.12.2016 r. czeka na Was 10% zniżka na wszystkie produkty marki Ambition. Dla mnie istotne jest także, że patelnie wytwarzane są bez użycia kadmu, ołowiu i PFOA, dzięki czemu są bardziej przyjazne dla środowiska naturalnego. Jeśli szukacie pomysłu na prezent dla swoich bliskich, koniecznie zajrzyjcie tam, z pewnością znajdziecie tam coś ciekawego. Wiem, że nie każdy go lubi, i co raz częściej wracając do staropolskich zwyczajów, na świątecznym stole pojawiają się szlachetniejsze ryby. Karp w panierce piernikowej z sosem maślano-piwnym Pokryta powłoką Teflon® Platium Plus, która nie tylko zapobiega przywieraniu przygotowywanych potraw, ale także pozwala używać metalowych łopatek, które nie niszczą patelni. Nóż przyciąga uwagę, ma ładną drewnianą rączkę, ale nie jest to jego jedyna zaleta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2016/12/karp-w-panierce-piernikowej-z-sosem.html