Składniki: - Spód: - 100 g herbatników - 80 g masła - Masa serowa: - 500 g sera twarogowego - 250 ml kremówki - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny - 1/4 szkl letniej wody - Galaretka mandarynkowa: - 250 ml soku z mandarynek Victoria Cymes - 2 płaskie łyżeczki żelatyny - 1 puszka mandarynek Herbatniki zmielić w blenderze na proszek. Wlać rozpuszczoną letnią żelatynę, dodawać porcjami ubitą na sztywno kremówkę i wymieszać na jednolitą masę. Mieszankę z herbatników równomiernie rozłożyć na dnie tortownicy i ugnieść. Sok podgrzać ( nie gotować ) zdjąć z ognia, wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odłożyć kilka do dekoracji a resztę rozłożyć na masie serowej lekko wciskając.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2016/12/sernik-na-zimno-z-mandarynkami.html