Sałatka brokułowa z ryżem jajkiem i kukurydzą

Alina
Sałatki
24.01.2019 20:20
Sałatka brokułowa z ryżem jajkiem i kukurydzą

- Do smaku: - sól - cukier - pieprz kolorowy - przyprawa Vegeta Natur - Sos: - 2 łyżki majonezu - 1 łyżka jogurtu naturalnego typ grecki - 0,5 łyżeczki Vegeta Natur Brokuł podzielić na mniejsze różyczki zalać wodą wsypać łyżeczkę Vegety Natur i ugotować al dente. W garnku zagotować około 0,5 litra wody wsypać pół łyżeczki Vegata Natur dodać ryż i gotować na wolnym ogniu aż będzie al dente. - 1 brokuł - 6 łyżek kukurydzy konserwowej - 3 większe ogórki konserwowe - 2 jajka ugotowane na twardo - 4 łyżki ryżu (sypki) Po ugotowaniu wylać na sitko i przelać zimną wodą by ryż się nie sklejał. Po ugotowaniu od razu przelać na sitko i schłodzić zimną wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2019/01/saatka-brokuowa-z-ryzem-jajkiem-i.html