- 200 g ryżu - 2 piersi z kurczaka - 1 papryka czerwona - 1 cebula czerwona - 5 ogórków konserwowych - 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej - 150 g sera żółtego gouda - 150 sera mozzarella - 3-4 łyżeczki przyprawy do gyrosa - 2 łyżki oleju - olej do podsmażenia - Sos: - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki ketchupu Na dno wyłożyć ryż, cienko posmarować sosem zetrzeć goudę, wyłożyć mięso, ponownie posmarować sosem, rozłożyć paprykę, cebulę, ogórki i kukurydzę, posmarować resztą sosu i na wierzchu posypać mozzarellą. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę wlać 2 łyżki oleju dodać przyprawę i wymieszać. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski a ogórki w plasterki. Na tej samej patelni podsmażyć na niewielkiej ilości oleju pokrojone piersi.