Przygotowanie posiłku zajmuje zaledwie 5-10 minut, a efekt smakowy jest doskonały 🙂 Warto wiedzieć, że w płatkach ryżowych jest bardzo dużo żelaza oraz nie zawierają one glutenu, co istotne jest szczególnie dla alergików. Zawartość tłuszczu w płatkach jest także bardzo niska, dzięki czemu będą doskonałym wyborem dla osób, które dbają o linię czy przebywają właśnie na diecie. Płatki zbożowe Lubella Przepis na omlet z płatkami ryżowymi Drukuj przepis Składniki 2 jajka garść płatków ryżowych Lubella olej do smażenia szczypta soli odrobina pieprzu Przepis 1 Istotny jest również fakt, że w płatkach obecna jest mąka pełnoziarnista, która ma sporo wartości odżywczych. Płatki dodane do omletu sprawiają, że posiłek jest zdecydowanie bardziej pożywny i sycący, a żurawina zawarta w płatkach dodaje omletowi słodkości 🙂 Omlet z płatkami ryżowymi jest moją propozycją zdrowego, sycącego śniadania na weekend. Taka wersja śniadania sprawdza się u mnie szczególnie wtedy, kiedy nie mam zbyt dużo czasu, albo kiedy mam gości. Omleta możecie podać bez żadnych dodatków, jak i z różnego rodzaju dżemami czy powidłami, a także świeżymi owocami.