Muffinki kokosowe

Małgorzata
Desery
08.12.2016 14:35
Muffinki kokosowe

Składniki

Składniki suche
  1. 270 g mąki
  2. 130 g cukru
  3. 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  4. 132 g wafelków kokosowych princessa
  5. 2 łyżki wiórków kokosowych
Składniki mokre
  1. 1 szklanka mleka
  2. 100 ml oleju
  3. 1 duże jajko
  4. kilka kropel likieru kokosowego
Dodatkowo
  1. wiórki kokosowe

Przepis

W jednej misce łączymy ze sobą wszystkie mokre składniki, a w drugiej suche. Wafelki kokosowe kruszymy i dodajemy do składników suchych. Do składników mokrych dodajemy składniki suche i mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Foremki do muffinek napełniamy ciastem do 3/4 ich wysokości. Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C. Pieczemy przez 20-25 minut. Studzimy na kratce.