Składniki
400 gram herbatników
2 puszki masy kajmakowej ( 2x220g)
Masa śmietanowa
450 gram kremówki 36%
2 łyżeczki cukru pudru
3 batoniki Lion
Masa mascarpone
150 g kremówki 36%
500 g serka mascarpone
2 łyżeczki cukru
Przepis
Wykładamy herbatniki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozmiar blaski to 24cmx28cm.
Na herbatniki wylewamy maskę kajmakową a następnie rozprowadzamy ją na całej powierzchni. Następnie wykładamy kolejną warstwę herbatników.
Batoniki kroimy na małe kawałki.
Przygotowanie masy śmietanowej
Miksujemy śmietanę kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Masę śmietanową wylewamy na herbatniki, następnie wykładamy pokrojone batoniki. Kolejnym krokiem jest wyłożenie warstwy herbatników.
Przygotowanie masy mascarpone
Śmietanę kremówkę miksujemy dodając stopniowo serek mascarpone. Naszą masę wykładamy na herbatniki. Całość posypujemy startą gorzką czekoladą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. I gotowe. Smacznego.