Składniki
400 gram herbatników
2 puszki masy kajmakowej ( 2x220g)
Masa śmietanowa
450 gram kremówki 36%
2 łyżeczki cukru pudru
3 batoniki Lion
Masa mascarpone
150 g kremówki 36%
500 g serka mascarpone
2 łyżeczki cukru
Przepis
Wykładamy herbatniki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozmiar blaski to 24cmx28cm.
Na herbatniki wylewamy maskę kajmakową a następnie rozprowadzamy ją na całej powierzchni. Następnie wykładamy kolejną warstwę herbatników.
![]()
![]()
![]()
Batoniki kroimy na małe kawałki.
Przygotowanie masy śmietanowej
Miksujemy śmietanę kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Masę śmietanową wylewamy na herbatniki, następnie wykładamy pokrojone batoniki. Kolejnym krokiem jest wyłożenie warstwy herbatników.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Przygotowanie masy mascarpone
Śmietanę kremówkę miksujemy dodając stopniowo serek mascarpone. Naszą masę wykładamy na herbatniki. Całość posypujemy startą gorzką czekoladą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. I gotowe. Smacznego.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()