Pikantne jesienne krewetki z dynią i grzybami w aromatycznym sosie TomYum

Malgorzata

Zupy

19.11.2016 21:53

Pikantne jesienne krewetki z dynią i grzybami w aromatycznym sosie TomYum

dyni pokrojonej w drobną kostkę - 1 limonka - świeża chili - szalotka lub dymka - świeża tajska bazylia - 2 łyżki Oleju kokosowego House of Asia - Pieprz - Cukier kokosowy House of Asia i sól do smaku Porcja: 2 osoby Składniki: - ½ słoika pasty TomYum House of Asia - 1 Mleczko kokosowe House of Asia - 12 dużych surowych krewetek - 1 szkl. Krewetki z dynią zatopione w kremowym sosie Tom Yum skutecznie rozgrzeją Cię w chłodne jesienne dni. Dodaj oczyszczone krewetki i mleko kokosowe do uzyskania oczekiwanej konsystencji, doprowadź do wrzenia, gotuj 1-2 minuty.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2016/11/pikantne-jesienne-krewetki-z-dynia-i.html