Bezglutenowe gofry kokosowe z sosem pomarańczowym

Malgorzata

Śniadania

19.11.2016 21:35

Bezglutenowe gofry kokosowe z sosem pomarańczowym

Gofry: - 100 g mąki kokosowej House of Asia - 100 g mąki ryżowej - 400 ml mleka kokosowego House of Asia - 120 g oleju kokosowego House of Asia - 2 jajka - 1 dojrzały banan - 2 łyżki ksylitolu lub nielegalne cukru - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka młodego jęczmienia - Szczypta soli - Woda (opcjonalnie) Przygotowanie: - Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj mleko kokosowe, płynny olej kokosowy, ksylitol, żółtka, banan, wanilię i młody jęczmień. Sos pomarańczowy: - 4 pomarańcze - 50 g oleju kokosowego House of Asia - 30 g cukru kokosowego House of Asia Przygotowanie: - Z dwóch pomarańczy zetrzyj skórkę, wszystkie obierz i wytnij fileciki, z resztek wyciśnij sok. Przepis inspirowany tajskimi zielonymi naleśnikami barwionymi liśćmi pandanu, o które u nas dość trudno więc do zabarwienia użyliśmy młodego jęczmienia w proszku. Przepis inspirowany tajskimi zielonymi naleśnikami barwionymi liśćmi pandanu, o które u nas dość trudno więc do zabarwienia użyliśmy młodego jęczmienia w proszku. - Na patelni zagotuj olej z cukrem i sokiem pomarańczowym, zredukuj płyn o połowę. - Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, przy pomocy łopatki delikatnie połącz z masą.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2016/11/bezglutenowe-gofry-kokosowe-z-sosem.html