Przepis na tajski sos chili zajdziecie tutaj>>> Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 2 Składniki: - 1 pierś kurczaka pokrojona w plastry - 1 miska ugotowanego ryżu - 2 jajka - 1/2 szklanki zielonego groszku mrożonego - 1/2 marchewki grubo posiekanej - 1/4 cebuli grubo posiekanej - 3 ząbki czosnku drobno posiekane - 1 dymka pokrojona w 2 cm kawałki - ogórek - 1/4 pomidora pokrojonego w plastry - jasny sos sojowy - sos rybny - limonka - biały pieprz - olej - cukier kokosowy lub inny Przygotowanie: - Kurczaka oczyść z błon i tłuszczu, pokrój w cienkie plastry, zamarynuj w 2 łyżkach sosu sojowego, 1 łyżce sosu rybnego, 1 łyżce oleju. Ryż przygotowany z szefem nie różnił się od naszego pierwszego ryżu, przygotowanego na warsztatach w Chiang Mai w Tajlandii, poza tym, że ten drugi był podany z tajskimi sosami, które niezależnie od regionu zawsze stoją na stolikach i pozwalają dosmaczyć podane potrawy i dopasować do indywidualnych upodobań. Ryż przygotowany z szefem nie różnił się od naszego pierwszego ryżu, przygotowanego na warsztatach w Chiang Mai w Tajlandii, poza tym, że ten drugi był podany z tajskimi sosami, które niezależnie od regionu zawsze stoją na stolikach i pozwalają dosmaczyć podane potrawy i dopasować do indywidualnych upodobań. W internecie znajdziecie wiele sposobów na ten tajski fast food jednak my polecamy zacząć od tej podstawowej wersji, bo nie ma to jak pozyskiwać wiedzę u źródła :) W internecie znajdziecie wiele sposobów na ten tajski fast food jednak my polecamy zacząć od tej podstawowej wersji, bo nie ma to jak pozyskiwać wiedzę u źródła :) Przepis na tajski sos chili zajdziecie tutaj>>> Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 2 Składniki: Jako pierwszy na patelnie poszedł smażony ryż.