SKŁADNIKI: kasza jaglana – 200 g wiórki kokosowe – 400 g ksylitol / cukier / miód – 100 g migdały w całości – 80 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Na zewnątrz gorąc i duchota, a ja narobiłam masy na kokosanki z 400 g kaszy i po czwartej blaszce wkładanej do nagrzanego piekarnika stwierdziłam dość!. 3. Gotujemy kaszę od wrzącej wody w proporcjach 1:2,5 tzn. na jedną szklankę kaszy, potrzebujemy 2,5 szklanki wody. 8. Rafaello można zjadać od razu ale najlepiej smakuje gdy przed podaniem umieścimy je na co najmniej pół godziny w lodówce. Na kilku blogach widziałam już przepisy na Rafaello, ale szczerze mówiąc nie byłam zbyt chętna, żeby je wypróbować. Migdały jeśli są w skórce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 min. 5. Całą kaszę, 200 g wiórków i wybrany słodzik wsypujemy do szerokiej i dużej miski i blendujemy chwilę aż składniki się ze sobą połączą. W środek każdej wkładamy cały migdał, a następnie obtaczamy w pozostałej ilości wiórków kokosowych. Po tym czasie wylewamy wodę i zalewamy migdały ponownie wrzącą wodą, którą po minucie wylewamy. 6. Gdy już uzyskamy pożądaną konsystencję miskę przykrywamy folią i wkładamy całość do lodówki na godzinę.