Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 500-600 g mielonej wołowiny – 250 ml passaty pomidorowej – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne -1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 puszka czerwonej fasoli – 1 łyżka płatków chilli (lub więcej) – oliwa do smażenia, sól i pieprz Przygotowanie: Czosnek oraz cebulę drobno pokrój. A to przepisy w których wykorzystać możesz chilli con carne: nachos z chilli con carne, dynia pieczona z chilli con carne. SMACZNEGO! Chilli con carne zjadamy na nachos z postaci nachos supreme, dodaję je do tacosów, do quesadillas. Dodaj na patelnię zmieloną wołowinę i podsmażaj do czasu aż mięso przestanie być surowe, mieszając od czau do czasu. jak sos nieco wyparuje dodaj czerwoną fasolę z puszki, odsączoną z sosu. Chilli con carne możesz podawać na milion sposobów. To baza do mnóstwa meksykańskich dań, a jak chlli con carne wyjdzie Wam pyszne, to całe danie będzie wybitne!