TOSKAŃSKA ZUPA POMIDOROWA

Ola
Zupy
17.11.2016 10:11
TOSKAŃSKA ZUPA POMIDOROWA

Przepis na 4-6 porcji Potrzebujemy: 800g pomidorów lub 2 puszki krojonych pomidorów 1 duża bagietka 3 średniej wielkości cebule 2 ząbki czosnku świeża lub suszona bazylia suszone oregano 1 l bulionu warzywnego - najlepiej z tego przepisu natka pietruszki 150 ml sojowej śmietanki oliwa cukier pieprz i sól Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy bulion warzywny, wyciągamy z niego ziela angielskie, liście laurowe i zieleninę. Jesienną i zimową porą pogoda nas nie rozpieszcza, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby w naszej kuchni nie sprawić sobie potraw, które przypomną nam odrobinę lata. Doprawiamy 1 łyżką suszonej bazylii, lub garścią świeżej oraz 1 łyżką oregano. Jeśli używamy świeżych pomidorów, to wcześniej obieramy je ze skórki, a następnie kroimy w mniejsze części. Na koniec całość zagotowujemy, doprawiamy pieprzem, solą, śmietanką sojową, a także 1 łyżką bazylii i oregano. Jeśli używamy pokrojonych pomidorów z puszki, odcedzamy je z zalewy. Zalewę wrzucamy do bulionu, a pomidory przysmażamy z cebulą i bagietką na patelni. Pół bagietki kroimy w kostkę i wrzucamy do cebuli na patelnię.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2016/11/toskanska-zupa-pomidorowa.html