Faszerowana papryka po meksykańsku

Ewelina
Obiad
11.11.2016 11:22
Faszerowana papryka po meksykańsku

Składniki

  • 3 papryki
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • przyprawa do taco
  • kukurydza w puszce
  • groszek w puszce
  • czerwona fasola w puszce
  • słoiczek sosu meksykańskiego
  • 2 woreczki ugotowanego ryżu

Przepis

Odcinamy górną część z papryk. Papryki przekładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcie Faszerowana papryka po meksykańsku #1 Na patelni rozgrzewamy oliwę następnie podsmażamy mięso mielone, dodajemy przyprawę tato oraz cebulę. Całość podsmażamy jeszcze przez kilka minut następnie dodajemy sos meksykański, kukurydzę, groszek, czerwoną fasolę oraz ugotowany ryż. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i podsmażamy.

Zdjęcie Faszerowana papryka po meksykańsku #2

Zdjęcie Faszerowana papryka po meksykańsku #3 Do wydrążonych papryk dodajemy nasze nadzienie, posypujemy serem żółtym a następnie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

Zdjęcie Faszerowana papryka po meksykańsku #4

Zdjęcie Faszerowana papryka po meksykańsku #5

Upieczone papryki polewamy sosem czosnkowym i gotowe.

Zdjęcie Faszerowana papryka po meksykańsku #6

Smacznego