Składniki
- 3 papryki
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 2 cebule
- przyprawa do taco
- kukurydza w puszce
- groszek w puszce
- czerwona fasola w puszce
- słoiczek sosu meksykańskiego
- 2 woreczki ugotowanego ryżu
Przepis
Odcinamy górną część z papryk. Papryki przekładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Na patelni rozgrzewamy oliwę następnie podsmażamy mięso mielone, dodajemy przyprawę tato oraz cebulę. Całość podsmażamy jeszcze przez kilka minut następnie dodajemy sos meksykański, kukurydzę, groszek, czerwoną fasolę oraz ugotowany ryż. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i podsmażamy.
Do wydrążonych papryk dodajemy nasze nadzienie, posypujemy serem żółtym a następnie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Upieczone papryki polewamy sosem czosnkowym i gotowe.
Smacznego