Pasztet z ciecierzycy – składniki cebula – najlepiej czerwona, bo jest ostra – 3 sztuki dobrej jakości oliwa z oliwek – 2 łyżki ugotowana ciecierzyca – 3 szklanki przecier pomidorowy – 10 czubatych łyżek olej kokosowy – 3 łyżki słodka papryka – 1,5 łyżeczki sól himalajska do smaku i odrobina pieprzu Rano odcedź, wypłucz nasiona, i wrzuć do garnka – najlepiej, żeby wody było jeszcze raz tyle co nasion. Nigdy wcześniej nie miałam styczności z ciecierzycą, i nie miałam nawet pojęcia jak ją ugotować. Pasztet z ciecierzycy – przygotowanie Dzień wcześniej namocz ciecierzycę. Ale warto, bo ten pasztet z ciecierzycy jest naprawdę bezkonkurencyjny! Cebulę i ciecierzycę zmiel blenderem – jak najdokładniej. Gotuj przez 50 minut z odrobiną soli. Obierz i pokroi cebulkę – drobno.