Na patelnię z odrobiną oleju kokosowego ( polecam, można go kupić na przykład TUTAJ, a jest najzdrowszy i najmniej kaloryczny i NIC się na nim nie przypala. Puszysty omlet wytrawny z warzywami – czego nam potrzeba? 2 jajka – ja dałam jedno, ale w oryginalnym przepisie są dwa białka i jedno żółtko. Później mieszamy wszystko z białkiem – delikatnie – i odstawiamy na kilka chwil, żeby płatki trochę rozmiękły. Widać to trochę na załączonym obrazku bo chociaż mój puszysty omlet wytrawny z warzywami wygląda bardzo smakowicie, to jednak nie profesjonalnie. W każdym razie, po omlecie wytrawnym mam zamiar przygotować też taki w wersji na słodko – może bardziej się uda:) Bo to opcja fit jest 😉 2 łyżki płatków owsianych pół papryki czerwonej 2 duże pieczarki duuużo szczypiorku i cebulka – najlepiej czerwona przyprawy do smaku Mmmm… na pewno już czujecie jak pachnie 🙂 Jak dojdzie, można wywalić na talerz. Jak macie ochotę, możecie zjeść z dodatkami, ale jest tak syty, że spokojnie można jeść bez.