Pyszne ciasto czekoladowe na bazie kaszy jaglanej z bitą śmietaną w smaku przypominające wuzetkę 1 szklanka kaszy jaglanej + 2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 jajka 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżeczki sody 6 łyżek kakao 1/2 szklanki dowolnych bakalii 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy kilka kostek startej gorzkiej czekolady Do ostygniętej kaszy dodajemy mleko, cukier, cukier waniliowy, jajka, olej i sodę. Tak przygotowane ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pod koniec gotowania, jak kasza wypije prawie że całą wodę, wyłączamy i zestawiamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. na około 75 minut. Kaszę jaglaną wsypujemy na gotującą się wodę.