Składniki: 500 g pieczarek białych 1,5 l bulionu 2 cebule Natka pietruszki 4 łyżki śmietany kremówki 30% 2 łyżki masła Sól, pieprz Wszystko gotujemy przez ok. 5 minut i następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość przykrywamy i pozostawiamy na ogniu przez kilka minut, żeby się smaki połączyły. Mi kojarzy się ona z ciepłem rodzinnym i wspaniałymi obiadami, które przygotowywała mi mama. Zupa pieczarkowa przepis kojarzy się nam ze smakami dzieciństwa. Na końcu na patelnię stopniowo dodajemy śmietanę. Cebulę kroimy w kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy do czasu, aż nadmiar wody odparuje.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://foodmagazine.pl/zupa-pieczarkowa/