Pyszne ciasto jak popularny batonik Milky way z puszystym kakaowym biszkoptem, mlecznym kremem i czekoladową polewą 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 25 dag margaryny lub masła 1 cukier waniliowy 2 szklanki mleka w proszku 50 g masła 2 łyżki mleka 5 łyżek cukru 4 łyżki kakao starta gorzka czekolada Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę. Margarynę dokładnie miksujemy i dodajemy na przemian małymi porcjami po łyżce mleka i mleka w proszku. Gotowe ciasto smarujemy przygotowaną polewą (w rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier i kakao) i posypujemy startą czekoladą. Tak przygotowane ciasto odstawiamy do lodówki lub w zimne miejsce. Gotowe ciasto wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nadal mieszając mikserem wlewamy żółtka, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao.