Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 3 łyżki miodu 6 łyżek ketchupu 2 łyżki sosu Worcestershire 2 łyżki sosu jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej w proszku 1 łyżka musztardy kremskiej 2 łyżki octu słodowego Opis żeberka w sosie barbecue: Zapraszam na żeberka w sosie barbecue. Żeberka doskonale smakują z grilla dlatego też przy okazji polecamy również inne przepisy na dania z grilla. W trakcie pieczenia najlepiej co jakiś czas posmarować żeberka sosem BBQ i przewracać na drugą stronę. Żeberka w sosie BBQ są delikatne i z łatwością mięso odrywa się od kości. Na początku pieczenia naczynie najlepiej przykryć i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut. Tak przygotowane żeberka przykrywamy folią i ostawiamy na 12 godzin, a najlepiej na całą noc.