Indyk duszony z gruszką w sosie dyniowym z serem pleśniowym

Monika
Obiad
06.11.2016 12:17
Indyk duszony z gruszką w sosie dyniowym z serem pleśniowym

składniki: 500 g piersi z indyka 300 g dyni (bez pestek i skóry) 2 nieduże gruszki 100 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią ok 1/2 szklanki gorącej wody olej kokosowy do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka tymianku makaron pełnoziarnisty świdry Lubella Dynię pokroić w średnią kostkę, gruszki obrać i pokroić w małą kostkę. Pierś z indyka pokroić w średnią kostkę. Jeszcze chwilę wszystko razem dusić aby ser się rozpuścił a dynia się rozpadła i zagęściła całość. Gdy dynia już zmięknie dodać pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojone gruszki, wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/10/indyk-duszony-z-gruszka-w-sosie.html