Krucha kostka z truskawkami i migdałową kruszonką

Monika
Ciasta
04.07.2017 23:21
Krucha kostka z truskawkami i migdałową kruszonką

składniki: ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżeczki proszku do pieczenia kruszonka 75 g mąki pszennej 75 g tartych migdałów BackMit 100 g zimnego masła 100 g cukru oraz 500 g małych truskawek 1 łyżka maki pszennej Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto dobrze się przyrumieni, ok 35-40 minut, funkcja góra-dół. Truskawki oprószyć mąką i ułożyć na cieście, jeśli mamy duże to przekroić je na pół. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i i proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/06/krucha-kostka-z-truskawkami-i-migdaowa.html