Składniki 1,5 szklanki puree z dyni, 200 g sera ricotta, 1 jajko, 1/3 szklanki mąki, szczypta gałki muszkatołowej, sól, 2 łyżki masła, garść liści szałwii, świeżo starty ser (np. parmezan). Sposób przygotowania Puree z dyni mieszamy z serem ricotta, jajkiem i mąką. 🙂 Bardzo rzadko używam szałwii, więc trochę się obawiałam co z tego masełka wyjdzie. W tym roku w pełni korzystam z dobrodziejstw dyni. 😉 Po zrobieniu pysznych babeczek dyniowych na Halloween, zostało mi sporo zamrożonego puree dyniowego. Tutaj znajdziecie przepis na babeczki oraz puree, które będzie nam potrzebne do dzisiejszego przepisu. Masło roztapiamy w rondelku i przesmażamy na nim listki szałwii. W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą. 😉 Masełko idealnie uzupełnia się z kluseczkami.