Składniki
- 3 suche wafle
- 1/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki cukru
- 275 gram miękkiego masła
- 1 szklanka mleka w proszku
- 160 gram nutelli
- 1 łyżka kakao
- 50 gram zmielonych orzechów laskowych
- 150 gram grubo posiekanych orzechów laskowych
- 100 gram rozpuszczonej mlecznej czekolady
Przepis
Do miski dodajemy lekko podgrzane mleko oraz cukier.
Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
175 gram miękkiego masła miksujemy następnie dodajemy do niego cukier roztopiony z mlekiem.Całość miksujemy. Do zmiksowanego masła dodajemy mleko w proszku i ponownie miksujemy.
W osobnym naczyniu łączymy 100 gram masła z nutellą oraz 1 łyżką kakao.
Całość dokładnie miksujemy dodając stopniowo orzechy (zmielone oraz te grupo posiekane). Na pierwszy wafel wylewamy masę czekoladową a następnie dokładnie rozprowadzamy na całej powierzchni.
Całość przykrywamy waflem.
Tak samo postępujemy w przypadku naszej masy mlecznej.
Na ostatnią warstwę naszych wafli wylewamy rozpuszczoną mleczną czekoladę.
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki i gotowe. Nasze wafle kroimy na małe kawałki a następne wykładamy na talerz.
Smacznego