ZUPA POROWA Z PIECZARKAMI

Milena
Zupy
31.10.2016 9:11
ZUPA POROWA Z PIECZARKAMI

Składniki: duży por cebula ok 250 g pieczarek serek topiony śmietankowy (taki prostokątny) ok 1,5 l bulionu warzywnego lub 1 kostka rosołowa masło sól, pieprz, pieprz ziołowy, tymianek, papryka jalapeno suszona (lub ostra papryka w proszku), gałka muszkatołowa Przygotowanie Składniki podsmażamy na patelni, następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu około 10 min. W tym czasie podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. W pół szklanki gorącej wody rozpuszczamy serek topiony i wlewamy go do zupy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/10/zupa-porowa-z-pieczarkami/