Składniki 1 kawałek tykwy wężowatej ( grubsza część) 1 szkl ugotowanego ryżu 1 papryka 4 małe pieczarki 1 mała cebula papryka ostra w proszku 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz tymianek kawałek żółtego sera 1. Tykwę kroimy na pół, dokładnie wydrążamy. Tykwa sama w sobie ma dość słodki smak, dlatego przed faszerowaniem należy dobrze ją posolić i natrzeć ziołami lub czosnkiem. Dodajemy ugotowany ryż i doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką ostrą w proszku. Zapiekamy około 15 minut aż ser dobrze się roztopi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15- 20 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/10/30/tykwa-faszerowana-ryzem-i-warzywami/