Polecam Wam także inne ciekawe przepisy: – masło czosnkowe – masło ziołowe Przygotowanie: ok 10 minut Składniki: – butelka ok 1 l oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia – 4 ząbki czosnku – 10-15 suszonych papryczek chilli PRZYGOTOWANIE: Raczej nie polecam świeżej bazylii czy innych ziół – jeśli zużyjecie trochę oliwy i zioła się odsłonią szybko pojawi się pleśń. Moje ulubione to oliwa z czosnkiem, oliwa z papryczką i oliwa z ziołami. Smacznego! KILKA PORAD: Do przygotowania oliwy lepiej używać suszonych składników takich jak zioła czy chilli. Wykonane samodzielnie są dużo lepsze oraz tańsze w wykonaniu, niż gotowe propozycje na półkach sklepowych. Do pierwszej buteleczki wkładam papryczki chili, część z nich rozbijam uprzednio w moździerzu.