Składniki na zapiekane bagietki z jajkiem i warzywami: 3 półbagietki 3 jajka 150 g pieczarek cebula pół papryki czerwonej 150 g sera żółtego mały pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, a pieczarki w plasterki. Na patelnię z rozgrzaną łyżką oleju wrzucamy najpierw cebulę, po kilku minutach pieczarki, a na końcu paprykę. Zapiekane bagietki z jajkiem i warzywami to pyszny pomysł na śniadanie lub kolację na ciepło. Całość mieszamy ze sobą Wierzchy bagietek ścinamy i wydrążamy trochę miąższu, aby utworzyło się zagłębienie (resztki pieczywa można wysuszyć, zetrzeć na tarce i wykorzystać np. do panierowania kotletów). Do masy jajecznej, którą nakładacie do środka bagietek, można dać w zasadzie dowolne dodatki, nie tylko te przeze mnie zaproponowane.