Bake for about 20 minutes. Enjoy! *** PROTEINOWE CIASTKO Z PESTKAMI DYNI /przepis własny/ 100 g ugotowanej komosy ryżowej lub innej kaszy 50 g ugotowanego groszku (około 2 łyżek); może być z puszki 2 jajka 2 łyżki protein z pestek dyni 1 łyżka dowolnej mąki 2 łyżki syropu klonowego lub cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia trochę pestek dyni w czekoladzie (mogą być zwykłe, wtedy dodajcie trochę czekolady) 1 łyżeczka oleju kokosowego HEALTHY GREEN PROTEIN COOKIE FOR ONE /my own recipe/ 100 g cooked quinoa (or other grains) 50 g cooked peas 2 eggs 2 tablespoons pumpkin seeds protein powder 1 tablespoon flour 2 tablespoons maple syrup 1/3 teaspoon baking powder some chocolate coated pumpkin seeds 1 teaspoon coconut oil All the ingredients (except pumpkin seeds) blend until smooth. Smacznego! *** Na zdjęciu: proteiny z pestek dyni, pestki w trzech rodzajach czekolady, olej z lnianki (!), styryjski olej z pestek dyni. Styryjski olej z pestek dyni to najlepszy pod względem smakowym, jaki do tej pory jadłam. Ciemnozielony kolor, gęsta konsystencja i intensywny aromat z nutą świeżości bardzo dobrze komponuje się zarówno z potrawami wytrawnymi jak i słodkimi. Olej z pestek dyni to bez wątpienia mój ulubiony typ oleju. Ponadto, znak jakości P.G.I. (chronione oznaczenie geograficzne), którym jest opatrzony, gwarantuje, że olej pochodzi z pierwszego tłoczenia. Przypuszczam, że jego wyjątkowe walory zapachowe i smakowe to zasługa regionu z którego pochodzi (czyli Styrii). Wszystkie składniki oprócz pestek dyni zmiksować na gładką masę. Piec około 20 minut, uważając by ciastko się nie przypiekło.