Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser

Ewelina
Desery
28.10.2016 16:03
Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser
  • Czas gotowania: 25 min

Składniki

  • 3- 4 jabłka
  • 2 woreczki ryżu
  • 2 opakowania budyniu
  • cynamon
  • 500 ml mleka

 

Przepis

Ryż gotujemy wcześniej. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż. Ryż posypujemy cynamonem.

Zdjęcie Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser #1

Zdjęcie Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser #2 Nastepnie dodajemy pokrojone jabłka.

Zdjęcie Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser #3

Nasze jabłka ponownie posypujemy cynamonem.

Zdjęcie Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser #4 W międzyczasie przygotowujemy budyń. Gdy nasz budyń będzie już gotowy zalewamy nim nasz deser.

Zdjęcie Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser #5

Zdjęcie Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser #6Całość pieczemy 25 minut w temperaturze 150 stopni.

Zdjęcie Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser #7

Zdjęcie Ryż z jabłkami i budyniem – prosty i szybki deser #8