* quinoa z kaszą bulgur, * batoniki w trzech wersjach smakowych: - z nasionami, orzechami i miodem - z orzechami i ciemną czekoladą - z ananasem i kokosem * trzy dania gotowe do spożycia (sos + ugotowana quinoa): - z mango i papryczką jalapeno (moje ulubione :)) - z bazyliowym pesto - z karczochem i grillowaną papryką Nowości są już dostępne za granicą, a niebawem zapewne będzie je można kupić także w Polsce! jajko 4 łyżki mąki z komosy ryżowej (Pauls Quinoa) łyżka otrąb lub łuski gryczanej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli kilka kropli aromatu migdałowego masło klarowane do smażenia Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany). Kalafiorowe pancakes z jagodami, marakują, wiórkami i śmietanką kokosową *** KALAFIOROWE PLACUSZKI Z KOMOSĄ /przepis własny/ 130 g ugotowanego kalafiora CAULIFLOWER QUINOA PANCAKES 130 g cooked cauliflower 1 egg 4 tablespoons quinoa flour (Pauls Quinoa) 1 tablespoon bran or buckwheat hulls 1 tablespoon maple syrup half a teaspoon of baking powder pinch of salt a Jedno z dań na pewno zachowam sobie na wakacyjną podróż, żeby sprawdzić jak sprawdza się w potrzebie :) Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 5 minut z każdej strony.