Tagliatelle z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

Martyna
Makarony
27.10.2016 18:54
Tagliatelle z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

Przepis na 4 porcje, jedna porcja to ok. 433kcal. Składniki: – makaron tagliatelle (lub inny, bezglutenowy) – 125ml śmietanki (owsianej 13% lub zwykłej 30%) – 100g wędzonego łososia – 6 suszonych pomidorów – 1 cebula – pęczek szczypiorku – 1 łyżka oleju spod pomidorów – 1/2 łyżeczki musztardy – sok z 1/4 cytryny – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz *opcjonalnie: starty parmezan lub parmezan z nerkowców Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem smażymy na oleju spod pomidorów, aż się zeszkli. Łososia rozrywamy, a pomidory kroimy na małe kawałeczki i dodajemy je na patelnie. Sos możemy wymieszać z ugotowanym makaronem lub podać osobno. Dania z makaronem należą do moich ulubionych, aczkolwiek jadam je stosunkowo rzadko. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/tagliatelle-wedzonym-lososiem-szczypiorkiem-suszonymi-pomidorami/