W moim domu są świetnym dodatkiem do mięsa :) Składniki: 200 g ziemniaków (obranych i pokrojonych w łódeczki) 400 g świeżych pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 150 g sera cheddar 1 łyżka oleju rzepakowego 3-4 jajka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki gotuj ok 10 minut w lekko osolonej wodzie, odcedź. Pieczarki pokrój w plasterki, następnie na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż je z ziemniakami na złocisty kolor. Wszystko dopraw i wymieszaj ze startym serem, przełóż do naczynia przeznaczonego do zapiekania zrób 3 wgłębienia i wbij w nie jajka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.com/2016/10/zapiekane-ziemniaki-z-pieczarkami-w.html