Składniki 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 duża cebula 1 czerstwa bułka 150 ml mleka 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczki czubricy czerwonej 2 łyżeczki musztardy pieprz czarny sól Dodatkowo 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 3 jajka ugotowane na twardo 1 Świetnie smakuje zarówno na gorąco, podany z sosem chrzanowym czy grzybowym jak i na zimno w formie przekąski. Klops z jajkiem w cieście francuskim to tradycyjna potrawa wielkanocna, bez której trudno wyobrazić sobie Wielkanoc. Jajka zatopione w soczystym mięsie pachnącym mnóstwem przypraw, a wszystko otulone delikatnym ciastem francuskim.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/klops-z-jajkiem-w-ciescie-francuskim/