Składniki
2 słoiki selera konserwowego
200 g szynki wędzonej
200 g sera żółtego cheddar
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
4 jajka
Sos
3 łyżki majonezu
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
pieprz czarny
sól
Przepis
Jajka zalewamy zimną wodą i gotujemy na twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do wystudzenia. Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Ananasa, kukurydzę i selera odcedzamy na sicie. Ananasa kroimy w kostkę. Delikatnie w dłoniach odciskamy z nadmiaru soku. Tak samo postępujemy z selerem. Ser żółty i szynkę kroimy w słupki. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Przed podaniem sałatkę chłodzimy w lodówce przynajmniej przez pół godziny.