Gołąbki bez zawijania

Małgorzata
Obiad
12.08.2016 22:34
Gołąbki bez zawijania

Składniki Gołąbki 500 g mięsa mielonego wieprzowego 500 g białej kapusty 100 g ryżu 2-3 łyżki otrąb mielonych * 1 duża cebula 2 jajka pieprz czarny sól Sos 750 ml przecieru pomidorowego 250 ml bulionu 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki cukru 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego majeranek papryka ostra pieprz czarny sól Cebulę bardzo drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju do momentu, aż cebulka się zeszkli. Przygotowanie Gołąbki Kapustę białą bardzo drobno szatkujemy lub ścieramy na tarce (jest to chyba najlepszy sposób). Gołąbki wkładamy do sosu i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Smakują na prawdę fantastycznie, a dodatek kapusty sprawia, że danie ma świetną teksturę i jest bardzo soczyste. Czas całkowity 1 godz. 5 min. Drukuj 5 from 1 vote Porcje: 5 Autor: Małgorzata Hert Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30 – 40 minut. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i podsmażamy krótko przygotowane kotleciki z obu stron. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, skracając czas gotowania o 6-8 minut. Kapustę delikatnie solimy i odstawiamy na około 20 minut. W szerokim rondelku rozgrzewamy odrobinę oliwy i podsmażamy cebulkę, aż się zeszkli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/golabki-bez-zawijania/