Składniki Ilość: 4 porcje 1 cebula 1 por 4 ząbki czosnku 100 g boczku wędzonego 2 gałązki rozmarynu 2 świeże liście laurowe (użyłam 4 suszonych) 1/2 dyni piżmowej (600 g) 2 małe słodkie ziemniaki (400 g) 100 g pieczarek 6 udek z kurczaka 250 ml chianti lub innego dobrego czerwonego wina 2 puszki pomidorów w kawałkach (po 400 g) 8 czarnych oliwek z pestkami olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Cebulę obrać i pokroić w ósemki, pora obrać z zewnętrznej warstwy i pokroić w krążki, a czosnek w plasterki. Pieczarki obrać ze skóry, odkroić ich nóżki i kapelusze poprzekrawać na 2 - 4 części lub jeśli są małe to pozostawić w całości. Po wrzuceniu pomidorów, każdą puszkę napełnić jeszcze w połowie wodą, poruszać, by zmyć resztę soku, wlać wodę na patelnię, dodać sól, pieprz i wymieszać. Wydrylować oliwki i wrzucić do potrawki. Pokroić je na kawałki na jeden kęs, zostawiając na dyni skórę i usuwając pestki. Całość doprowadzić do wrzenia, jeśli nie gotowaliście w brytfannie, to przelać potrawkę do formy do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na około godzinę. Listki rozmarynu posiekać i wraz z boczkiem oraz liśćmi laurowymi dodać na patelnię. Wrzucić pieczarki na patelnię wraz z kawałkami dyni i słodkich ziemniaków. Z boczku odkroić tłustą skórę, a następnie pokroić go w małą kostkę. W tym roku zrobiłam i wyszło świetnie, jak każde danie z przepisu Jamiego :) Na średni ogień wstawić dużą głęboką brytfannę, dużą patelnię lub wok. W przepisie było napisane, aby użyć dyni piżmowej lub słodkich ziemniaków.