Aby wykonać kokosowy wierzch najpierw masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się lekko zarumieni. Ciasto śnieżny puch - przepis krok po kroku Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 450 ml wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia na kilka godzin. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc. Następnie trzeba je chłodzić kilka godzin więc lepiej je wykonać wieczorkiem, wstawić do lodówki, a na rano będzie już gotowe. Słyszałam już o nim kilka razy i w końcu wykonałam to słynne Ciasto Śnieżny Puch! Ja je robiłam w kwadratowej foremce o wymiarach 23 x 23 cm. Jest również niesamowicie szybkie w wykonaniu ponieważ zajmuje to ok. 20 minut.